Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Gebundelde krachten voor Krimpenerwaard brengen glasvezelnetwerk voor alle inwoners snel dichterbij

Stichting Rekam en GlasDraad Krimpenerwaard kondigen onlangs aan dat zij een overeenkomst hebben afgesloten om een gezamenlijke onderneming op te richten die de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente Krimpenerwaard mogelijk maakt.

Peter Oskam, directeur van Rekam, over de geplande samenwerking: “Sinds 2018 trekken we zij aan zij op met GlasDraad om ons verzorgingsgebied te voorzien van een stabiel en supersnel glasvezelnetwerk. Als eigenaar en beheerder van het COAX- en glasvezelnetwerken door heel Midden-Holland streven wij naar het toekomstvast maken van onze infrastructuur om bewoners en ondernemers de beste dienstverlening te garanderen. Het oprichten van een gezamenlijke onderneming onderstreept die ambitie om dat met een betrouwbare ontwikkelpartner als GlasDraad te realiseren.”

De joint-venture Rekam GlasDraad Krimpenerwaard BV zal, na afronding van een vraagbundelingscampagne die tussen september en december 2019 door Rekam-Glasdraad wordt verzorgd, ruim 7.500 netwerkaansluitingen op glasvezel bedienen.

GlasDraad directeur Pieter van Grunsven is verheugd met de goede samenwerking met Rekam en haar bestuur. “In goed overleg met het bestuur en de directie wordt gebied voor gebied bezien wat de beste investering in infrastructuur is om zo een antwoord te hebben op de toenemende vraag naar bandbreedte bij consumenten en zakelijke gebruikers in de Krimpenerwaard. Die ambitie past heel goed bij de lange termijn focus van GlasDraad. Wij zijn ervan overtuigd dat we als joint-venture partners elkaar maximaal versterken en de netwerkverglazing mogelijk maken in 2020.”

Over Stichting Rekam

Stichting Regionale Kabeltelevisie Midden-Holland (Rekam) is de beheerder van het kabel- en glasvezelnetwerk in Midden-Holland, waarop verschillende providers hun internetdiensten aanbieden. Rekam sluit woningen en bedrijven aan op glasvezel.

Over Glasdraad B.V.

GlasDraad is opgericht met de ambitie om bewoners en ondernemers in de kleine dorpen, buurtschappen en het buitengebied toegang te geven tot het supersnelle, betrouwbare én betaalbare glasvezelnetwerk. Gesteund door de beursgenoteerde investeringsmaatschappij TINC en met volop expertise en ervaring in eigen huis als het gaat om de uitrol en aanleg van glasvezel in heel Nederland. Daarbij richten we ons exclusief op ‘witte’ en ‘grijze’ gebieden. Gebieden waar slechts toegang is tot COAX of ADSL. Glasvezelnetwerken ontwikkeld door GlasDraad bieden hier een passende oplossing.