Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

26 aug ‘22

Update werkzaamheden augustus 2022

In het laatste nieuwsbericht vertelden we u dat het voltooien van het netwerk minder snel ging dan we gehoopt hadden door capaciteitsproblemen. Inmiddels hebben we meer vorderingen kunnen maken door de extra aannemers die zijn ingeschakeld. We geven u een update over de stand van zaken middels dit nieuwsbericht.

Berkenwoude (Stolwijk (STL-01) en Haastrecht (HAT-01, 02 en HAT-03)

Deze gebieden zijn gereed.

BKW-01 (Berkenwoude)

In Berkenwoude zijn we inmiddels gereed en nu worden hier de diensten geleverd. Dit met uitzondering van een aantal aansluitingen op de Koningin Julianastraat en de Berkenhof. Met woningbouwcorporatie Quawonen wordt naar een technische oplossing gezocht voor deze wooncomplexen.

Ouderkerk aan den IJssel (OIJ-01)

De graafwerkzaamheden zijn afgerond en een aantal woningen zijn inmiddels aangesloten. De overige woningen zullen volgens planning in september/oktober aangesloten worden.

Gouderak (GDK-01)

De graafwerkzaamheden zijn afgerond en een aantal woningen zijn inmiddels aangesloten. De overige woningen zullen volgens planning in september aangesloten worden.

Het glasvezelnetwerk voor de woningen op de Kattendijk kan nog niet aangesloten worden in verband met de verzwaring van de dijk (project KIJK). Volgens planning zal het netwerk voor deze woningen eind 2023 worden aangelegd.

Aangepaste planning

Op de homepagina vindt u de actuele planning van de werkzaamheden.