Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

GlasDraad en Rekam gaan ook voor glasvezel in 5 dorpskernen Krimpenerwaard

In navolging van het buitengebied van Krimpenerwaard krijgen ook 5 dorpskernen in de Krimpenerwaard binnenkort de beschikking over razendsnel internet via glasvezel. GlasDraad en netwerkbeheerder Rekam starten namelijk op 16 september een campagne in de kernen van Berkenwoude, Gouderak, Haastrecht, Ouderkerk a/d IJssel en Stolwijk. Bewoners van die dorpen kunnen zich tot en met maandag 9 december 2019 aanmelden voor een gratis glasvezelaansluiting. In 2020 hebben zij vervolgens de tijd om een abonnement af te nemen bij een van de deelnemende serviceproviders.

2 september de eerste schop in de grond

In de komende periode worden bewoners van Berkenwoude, Gouderak, Haastrecht, Ouderkerk a/d IJssel en Stolwijk geïnformeerd over het verloop van de campagne. Daarnaast worden er in de tweede helft van september ook enkele informatiebijeenkomsten gehouden, later gevolgd door meerdere inschrijfavonden. Als bewoners zich voor 9 december 2019 aanmelden voor glasvezel, worden zij gratis aangesloten op het netwerk. Vervolgens hebben zij in 2020 een heel jaar de tijd om een abonnement af te nemen binnen het ruime aanbod aan serviceproviders. Mensen die zich na 9 december aanmelden betalen wel een financiële vergoeding om aangesloten te worden.

Samenwerking Rekam GlasDraad

Als beheerder van het netwerk in Midden-Holland streeft Rekam ernaar om diensten als internet, televisie en telefonie te leveren tegen een zo hoog mogelijke kwaliteit. Om klanten nog beter te kunnen bedienen is Rekam sinds 2012 ook bezig met de uitrol van glasvezel in haar werkgebied. In samenwerking met GlasDraad wordt dit tempo nu verder opgeschroefd. Eerder gebeurde dat al in Gouda en het buitengebied van de Krimpenerwaard, maar nu dus ook in de dorpskernen van Berkenwoude, Gouderak, Haastrecht, Ouderkerk a/d IJssel en Stolwijk. GlasDraad en Rekam willen de aangemelde klanten vanaf het eerste kwartaal van 2020 al aansluiten op het glasvezelnetwerk.